Online bokningsservice för Koh Phangan
 German Version on KohPhanganBungalows.de French Version English Version Denna sida finns även på tyska, franska och engelska

Full moon Party på Koh Phangan

 

Full Moon Party Dates for 2008

22th, January '08
21th, February '08
21th, March '08
20th, April '08
20th , May '08
18th, June '08
18th, July '08
16th, August '08
15th, September '08
14th, October '08
13th, November '08
12th, December '08


Please note that the Full Moon Party dates do sometimes change due to the Buddhist holiday. In this case, it is mostly earlier or later than the full moon day only 1 day.

 

The Full Moon Party började 1989 när ägaren av Paradise Bungalows bestämde sig för att ha en avskedsfest för en australiensisk vän som skulle åka hem. Det var en ren slump att festen inföll på samma datum som det var fullmåne, men detta gjorde att festen verkade mer magisk och mysisk.

En sak man måste komma ihåg är att 1989 fanns det inte mycket lyx på ön. Det fanns ingen kontinuerlig elförsörjning, inga telefoner, inga bungalows i betong med airkondition och kabel-tv och inget Internet. Det enda som fanns var gamla hederliga bungalows i bambu med tak av palmblad. Det enda som kunde svala när man sov var vinden. Idag har alla bungalows minst en fläkt. Det enda man hade när det gällde ljudsystem var en kassettbandspelare som man lånat från köket, och när batterierna tog slut fick man helt enkelt starta generatorn för att få mer ström. Då var det ungefär 50 personer som dansade till 80-tals pop och rockmusik runt elden man gjort på stranden. Man festade tills gryningen då solen började gå upp.

Alla tyckte att festen hade varit så lyckad att man beslutade att ha en likadan fest vid nästa fullmåne. På så vis började festerna växa för varje månad man anordnade en ny tillställning, till vad som idag lockar runt 10.000  besökare när det är lågsäsong till upp emot 30.000 när det är högsäsong. Full Moon Partyt är idag känt över hela världen och besöks av både backpackers och DJs från olika håll i världen för att dansa, umgås med vänner och träffa nya bekantskaper. Om du håller ögonen öppna kanske du ser en kändis bland annat har Jamiroquai och andra kända artister besökt festen

Idag har fullmoon party gått ifrån en liten kassettbandspelare runt elden till att ha tio stora dansgolv med avancerade ljudsystem. Det finns även många barer hela vägen ner till själva stranden Haad Rin. Dansgolven erbjuder olika musikstilar tillexempel Reggae, RnB, Drum & Bass och Psy-Trance. De flesta av dansgolven har även sjysta ljusanläggningar som kan skapa olika stämningar och effekter.

De flesta av barerna på stranden har mattor och små bord, så om du är trött av allt dansande kan du sitta ner och chilla och bara ta det lugnt och vänta på att solen ska gå upp. Många barer, bland annat, Drop In Club har uppvisningar där de jonglerar med brinnande pinnar och såkallade fire poi.

För att kunna ta emot så många backpackers som möjligt med olika budgetkrav finns det i dagsläget det ungefär 5000 rum runt stranden Haad rim och i dess närområde, se därför till att boka i förväg innan du kommer eftersom att det mesta blir fullbokat på datumen runt själva full moon festen. Om du skulle komma för sent till ön för att kunna få ett rum behöver du inte få panik eftersom att du kan lämna både din väska och värdesaker i ett bevakat rum på den lokala polisstationen. Polisstationen ligger vid taxiplatsen vid Haad Rin.

Polisen har varit snabba med att uppmärksamma att några backpackers som har druckit lite för mycket thai whisky och somnat på stranden, blivit av med sina tillhörigheter. Besökare har vaknat och upptäckt att både pengar och pass varit borta, i vissa fall till och med smycken. Numera finns det ett område på stranden som är bevakat av vakter och avspärrat med rep, där man kan sova säkert om man till exempel druckit för mycket.

Glöm inte att gå på efterfesten morgonen därpå som är riktigt bra. Festen som kallas ”Backyard Party” ligger på vägen till Leela stranden.

Full Moon Party at Haad Rin Beach, Koh Phangan

Koh Phangan's montly Fullmoon Party is worldwide famous. Please note that the date of the party is not always exactly on the lunar fullmoon date, because of buddist holidays.

 

 

 

 

 

Varningar

  • Om du anländer för sent till partyt och inte hittar boende, använd då det säkra rummet på polisstationen för att deponera dina tillhörigheter och värdesaker. Sov på det inhägnade området på stranden när du blir trött och ska sova. Du behöver inte mer än 3000 baht för kvällen och undvik att ta med dig pass och andra värdesaker med dig. Förvara dessa hos polisen alternativt i bungalow ägarnas förvaringsskåp och inte i ditt rum.

  • Buckets, en hink, innehåller vanligen en halv flaska thai whisky blandat med Red bull och Pepsi och mycket is. Drick lugnt för en bucket är starkare än vad man kan tro och du kan snabbt bli mer berusad än du räknat med. Ta det lugnt och tänk på att partyt håller på tills gryningen och mer där till, så du behöver inte stressa.

  • Droger är strängeligen olagligt i Thailand och det är mycket stränga straff till och med vid minsta innehav. Man tillämpar dödstraff. Polisen sätter numera upp vägspärrar vid olika platser på ön för att få fast folk. Detta göra man även andra dagar även när det inte är party. Polisen låtsas ofta vara langare för att locka till köp med avsikt att ta fast dig. Ambassaden kan inte hjälpa dig om du åker fast. Du har blivit varnad.Andra fester på Koh Phangan:

- Half Moon Party

- Black Moon Party

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Robert
Photos: Simon

Translation: Harry Avdic Hem     Sök     Boende     Koh Phangan     Satellitkarta     Phangan Bilder     Länkar 

RSS Feed - Accommodation Directory
online booking and reservation by PhanganIsland.com
Online bokning för Koh Phangan hanterat av PhanganIsland.com