Online bokningsservice för Koh Phangan
 German Version on KohPhanganBungalows.de French Version English Version Denna sida finns även på tyska, franska och engelska

Halfmoon Party på Koh Phangan

Hur otrolig det än kan låta har man två half moon partys varje månad, ett en vecka före full moon och ett en vecka efter full moon. Detta innebär att om du älskar att festa har du alltid har en chans att gå på ett party oavsett när kommer till ön.  Man behöver alltså inte planera för mycket när man ska åka till Koh Phangan om man vill gå på party.

Man har half moon partyt inne i djungeln vid Ban tai, som ligger mittemellan Thongsala och Haad Rin. Det lättaste sättet att hitta festen är att ta en taxi. Det går taxi från alla delar av ön, och även från de mesta av öns resorter. Känner du dig äventyrlig och vill ta dig till festen med din hyrda motorcykel eller jeep ska du ta vägen som går mellan 7/11 i Ban Tai och Thong Nai Pan i cirka 2 kilometer. Sedan bör du höra musiken och kan följa strömmen av partysugna människor in i djungeln. 
När du kommer till festen kommer du att upptäcka att man tråkigt nog tar ut en entréavgift på 250 baht, men då får du också en kupong som berättigar dig att ta en gratis drink i baren.
Under tiden du går ifrån entrén till dansgolvet kommer du att se att det finns en uppsjö att stånd på högersidan där man säljer olika maträtter, alltifrån traditionell thailändsk mat till pizza och baguetter till hyfsade priser. Stånden är öppna hela natten, så du kan äta när du går in eller när du går hem eller en snabb matbit under festen.
Du kommer att hitta dansgolvet i en liten sänka. DJ-båset och baren ligger på berget på vänster sidan. Baren har stolar med en utsiktsplats utöver dansgolvet på höger sida. Du kommer också att se barer vid varje ände av dansgolvet, så du behöver inte gå långt för att beställa en ny drink. 

En kompis som var på Koh Phangan och hälsade på mig frågade en dag ”vad för musik spelar de på partyt?”. Jag svarade henne att det är bra om hon gillade Trance, Trance och Trance. När hon kom till festen blev hon inte besviken, och vi stannade tills partys DJs var helt utmattade och solen ännu en gång gick upp i paradiset Koh Phangan.

Ljudanläggningen på festen är helt enormt bra och är på flera Mega watt (så det skadar inte om du tar med dig ett par öronproppar) och basgångarna gör så att hela området skakar. Det finns två stora TV projektorer på varje sida av discjockeybåsen som visar riktigt häftiga visuella effekter och videos. Allt detta kombinerat med bra ljus och ypperliga lasershower gör att upplevelsen blir total.

När partyt så småningom slutar och du är helt slut och vill ta dig tillbaka till din bungalow, eller närmsta hammock, för att sova ut resten av dagen behöver du inte få panik hur du ska ta dig hem. Det finns alltid en uppsjö av taxibilar redo att köra dig var du vill åka på ön. Glöm nu inte att smaka lite av all den läckra maten som finns för att piggna till efter alla öl, buckets och drinkar du druckit.

 

 

Varningar

    Varningarna är de samma som för Full Moon Party, var aktsam om dina tillhörigheter, ha alltid koll på dina saker, och ha bara med dig ett minimum av tillhörigheter. Drick inte buckets för fort. Var även på din vakt när det gäller langare, de kan vara poliser som försöker locka dig att köpa droger för att sedan sätta dit dig eller kräva dig på pengar. Kan du se skillnad på en langare och en polis?... ibland finns det ingen skillnad…

Andra Partyn på Koh Phangan:

- Full Moon Party

- Black Moon Party

 

 

Text: Robert
Photos: Simon
Translation: Harry Avdic Hem     Sök     Boende     Koh Phangan     Satellitkarta     Phangan Bilder     Länkar 

RSS Feed - Accommodation Directory
online booking and reservation by PhanganIsland.com
Online bokning för Koh Phangan hanterat av PhanganIsland.com