Online bokningsservice för Koh Phangan
 German Version on KohPhanganBungalows.de French Version English Version Denna sida finns även på tyska, franska och engelska

Koh Phangan

Koh Nok vor Thong SalaÖn Koh Phangan ligger nordöst om Surat Thani, ungefär 20 kilometer från Koh Samui.

Ytan på 170 kvadratkilometer, eller 106,250 rai, är omgiven av flera mindre öar som Koh Tao, Koh Tae Nok, Koh Tae Nai och Koh Maa. Väldiga slätter sträcker sig ut över öns västkust, medan branta klippor kantar havet i öst. Den är omringad av charmiga stränder, vackra bukter och klart vatten med ett överflöd av korallrev och havsliv.

Koh Phangan är ett distrikt (Amphoe) i Surat Thani provinsen i den södra regionen av Thailand. .

Koh Phangan njuter av ett varmt klimat året runt. Den bästa tiden för ett besök är från december till mars eller juni till september.

Ön har 9.2 kvadratkilometer av korallrev, vilket är 100-1000 meter brett, med den bredaste delen i Wok Tum-området. 50-70% av revet är levande med 300-500 meter täckta av sjögräs. Den mest förekommande fisken är makrill.


Sorry ... your browser does not support JAVA


Koh Phangan är fullt av outvecklade bukter och vikar och några av de avlägsa stränderna nås endast via trekking genom djungelslingor eller med båt. Ön attraherar många populära aktiviteter som snorkling på många av öns stränder; speciellt en strand är Koh Maa i nordöst. Andra aktiviteter är t.ex. vindsurfing, kajak och trekking.

Phangan har nu blivit synonymt med full-moon party i Haad Rin. Dessa monster-raves tar plats varje månad och har blivit världskända och attraherar tiotusen festare varje gång. Men inte att förglömma, är Haad Rin bara en liten del av öns kustlinje.


Väderdata från Koh Phangan

Temperatur: °

Vind:

 

Karte von Koh Phangan
Satellitkarta >> med resorts och information om Koh Phangan

För ungefär 15 år sedan var det vanligaste sättet att ta sig från en sida av ön till den andra via båt eller att gå, men numera har nya vägar byggts överallt, vilket gör det mycket lättare att nå nästan alla öns platser.Full Moon Party på Haad Rin Beach, Koh Phangan

Koh Phangans månatliga Fullmoon Party är världskänt. Vänligen notera att datumet för festen inte alltid överrensstämmer exakt med fullmånens datum, på grund av buddhistiska helgdagar.

 

 

 

 

Öns namn skrivs ofta som 'ko pangan' eller 'koh pha ngan' och även som 'panghan'. 'Koh' betyder på thailändska ö.


Koh = ö
Pha = möta eller finna
Ngan = sandstrand som syns vid lågvatten

Palemschtten am Strand

  

Saker att göra på Koh Phangan

Nationalparker & vattenfall

Koh Phangan har stora nationalparker med mängder av vattenfall och tät djungel:

Phaeng Waterfall i öns centrum och Than Sadet Waterfall National Park på öns östra sida. Den bästa tiden att besöka vattenfallen är under eller efter regnperioden eller direkt efter ett regn, annars finns där inte särskilt mycket vatten.

Phaeng Waterfall National Park ligger i byn Madua Wan. Parken har ett fint vattenfall nära ingången och några trekkingslingor till viewpoints på bergstopparna, inklusive en lång gångslinga som leder upp till Koh Phangans högsta bergstopp, Khao Ra (630m).

Slingan är brant på vissa ställen och svår att följa ibland, så det är rekommenderat att hyra en guide vid ingången av parken.

Than Sadet waterfall är öns största vattenfall, 3 km av stenpooler och strömmar med ett kungligt emblem, eftersom det har besökts av flera av thailands kungar, inkl. den regerande kungen, H.M. King Bhumibol (Rama IX). Det finns flera inskriptioner på stenblock nära sjön, gjorda av var och en av kungarna. Parken har även flera bra djungeltrekkingslingor.

Massage & Meditation

I de flesta städer, resorts och stränder kan du få en traditionell Thai- eller oljemassage. Koh Phangan har också ett par retreat-center som erbjuder olika kurser i Thaimassage, meditation, kroppsreningsprogram, reiki och reflexology.

Wat Pho Herbal Sauna
Denna traditionella ört-ångbastu drivs av munkar på Wat Pho-templet i Ban Tai(på vägen mot Thong Nai Pan). Bastun använder traditionella metoder genom upphettning av naturliga örter som citrongräs och tamarindblad på en stor eldstock. Örterna har många hälso- och hudfördelar. Det drivs av donationer, så glöm inte att lömna en donation efter du använt bastum. Kom ihåg att kvinnor måste bära sarong utanför bastun, och män sina shorts.

Chinese Temple
På vägen mellan Thong Sala och Chaloklum ligger det kinesiska templet. Templet är resultatet av en dröm som en amerikansk kvinna hade 1990, i vilken (kinesiska) Buddha talade till henne och bad henne bygga ett ljus för folket.

Aktiviteter

Snorkling & dykning
Det finns många bra snorkling- och dykplatser på ön, speciellt på den nordvästra kusten. En av de bästa platserna är runt den lilla ön Koh Ma ('hästön'), utanför Mae Haad Beach på Koh Phangans nordvästra spets. Det finns flera dykarskolor som erbjuder PADI-kurser runt ön.

Boat trips / Kayaking
Båtturer runt ön eller till andra öar kan arrangeras på de flesta resorts och resebyråer. Kajaker kan hyras på de flesta resorts och på stränderna.

Wakeboarding
Wakeboarding erbjuds av Phangan Adventure i Chaloklum. De erbjuder även många andra aktiviteter som kajak-, seglings- och fisketurer, sunset-båtturer och mountain bike trekking.

Kiteboarding
Kiteboarding eller kitesurfing erbjuds av Cuttlebone Kiteboarding Center nära Ban Thai (på Golden Light Resort).

Quad riding
Precis utanför huvudstaden Thong Sala finns en racingbana för fyrhjulingar.

Thai boxing
Trots att Lumphini Stadium i Bangkok är stället att gå till för en riktig Muay Thai-match, har Koh Phangan också några små Muay Thai 'stadiums' i Thong Sala and Haad Rin. Du kan själv lära dig konsten av Muay Thai på Jungle Gym i Haad Rin och Thong Sala.

Elephant Trekking
Precis utanför Chaloklum kan du njuta av en elefanttur genom Koh Phangans djungel.

Dagsturer

Ang Thong National Marine Park
Ang Thong är en skärgård av ungefär 40 små, öar med klippor, grottor, vackra stränder, en gigantisk smaragd-saltvattensjö (känd från filmen The Beach) och tät, tropisk regnskog. Du kan antingen boka en organiserad dags- eller campingtur eller hyra en speedboad med en grupp (vanligtvis minst 6 personer) och planera eran egen tur.

Koh Tao
Vattnet runt Koh Tao erbjuder några av de bästa dyknings- och snorklingsplatserna i thailändska golfen, både för nybörjare och mer erfarna dykare. Det går båtar dagligen mellan Thong Sala och Koh Tao. Resan tar ungefär 2 timmar med båt. Organiserade dynings- och snorklingsturer kan arrangeras på de flesta resebyråer.


Koh Samui
Ta en halvtimmes båttur till storasyster-ön Koh Samui och shoppa på turistiga Chaweng Beach eller besök Samui Butterfly Garden, Snake Farm, Samui Aquarium och Tiger Zoo eller den gyllene Big Buddha-statyn i Bophut.


  


Människor och kultur

Det bor ugnefär 14,000 personer på Koh Phangan, majoriteten av kinesiskt ursprung. Det finns även många thailändare från överallt runtom Thailand, vilka flyttade hit för att starta en turismrelaterad business.

De flesta invånarna bor i Thong Sala, huvudporten in i ön från Samui.

Koh Phangans viktigaste produkt är kokosnötter. Varje månad producerar Koh Samui och Koh Phangan över 1 miljon kokosnötexporter till Bangkok. Övriga stora produkter av ön är fiske och förstås den växande turismen.

Ungefär 95 procent av öns befolkning är buddhister och det spelar en viktig roll i deras dagliga liv.

Buddhismen är ofrånkomligt inblandad i nästan varje tillfälle, så som födelsedagar, giftermål, flytta till ett nytt hus, begravningar, öppnande av en ny affär och köpa ett nytt fordon etc.

 


  

 

big picture of Koh Phangan

Klimat och Topografi

Karte ThailandHarmoniskt beläget på östkusten av Thailändska golfen, är Koh Phangan den tredje största ön i Thailand och den största delen av öns yta på 168 kvadratkilometer består av berg och tropisk skog. Låglandet består av kokosnötfält och vita sandstränder. Koh Phangan sträcker sig 19 kilometer från nord till syd och 12 kilometer från väst till öst.

På grund av närheten till ekvatorn håller sig temperaturen på Koh Phangan relativt konstant åretn runt och förhållandena är tropiska. Solsken finner man även under monsunperioden.

 Maten i Thailand

Med riang påminner väldigt mycket om böngroddar fast är till storleken mycket större och är mörkgröna i färgen. Innan den kan ätas måste man skala det yttre skalet. Den kan med fördel kokas ihop med grönsaker och kött eller läggas in för att ätas med gang, chilisås eller med lon (malt kött eller fisk i chilisås).
En huvudingrediens i Thailands mest välkända soppa Tom yum, är citrongräs. Citrongräs har sedan länge använts inom kinesisk läkekonst som ett botemedel mot förkylning och halsont men det hjälper även mot magont och huvudvärk vilka är starkt förknippade med dessa ovanstående åkommor.

Den thailändska maten i söder tenderar till att vara mer kryddstark jämfört med maten i andra delar av Thailand. Hem     Sök     Boende     Koh Phangan     Satellitkarta     Phangan Bilder     Länkar 

RSS Feed - Accommodation Directory
online booking and reservation by PhanganIsland.com
Online bokning för Koh Phangan hanterat av PhanganIsland.com